Екипът 2511

Лъчезар Цветанов

Основател и творчески директор

Здравейте! 

Аз съм Лъчо. Аз съм дизайнер.

 

Моята страст е да работя там, където дизайнът, човешкото преживяване и бизнесът се пресичат. Постиженията ми като продуктов и  мебелен дизайнер са отличени с над 100 международни награди, сред които и Red Dot, IF, Japanese Good Design, IDEA.

 

Най-дългата част от професионалния ми път премина в управлението на творческия процес, свързан с развитието на нови продукти за Humanscale в Ню Йорк. Humanscale е най-голямата компания в света, отдадена на проучвания, проектиране и разработване на работни столове, ергономични продукти и аксесоари и уелнес решения, които подобряват благосъстоянието на хората при взаимодействието им с тяхното индивидуално работно място.  

 

Освен върху  знанията си по приложна естетика, човешкото преживяване, ергономия и универсален дизайн – умения, които съм усъвършенствал през годините – се фокусирах и върху разнообразните аспекти на дизайна, свързани с работните пространства и произтичащи от поведението на хората във формални, неформални, социални и образователни обстановки. Така през 2010 г. станах съосновател на Студио Ново - платформа за добър дизайн, добър живот и добър бизнес - чрез която се стремя да прилагам всичко, което съм научил в дизайн индустрията. Компанията е основана, за да създава по-добра култура на работa, която се проявява чрез разумни и задълбочени дизайн практики в съответната интериорна среда и така естествено да подкрепя и подпомага успеха на хората и бизнеса. Повече за пътя ми към дизайна можете да научите в интервюто тук - https://studionovo.bg/misli/za-pytia-kam-dizaina/.

 

Като дизайнер на мебели естествено исках да представлявам най-стойностните брандове в света, които намират най-добрите решения на проблемите и откриват нови възможности за работния процес, и да споделям продуктите, решенията и практиките им тук, в България.  

 

Някои от другите важни дефиниции на моя „Аз“ са:  

Аз съм предприемач в сферата на дизайна. Аз съм откривател на нови житейски перспективи. Аз съм отдаден на семейството си.  

 

Разбирането ми за методологиите на дизайна ме вдъхнови и мотивира да приложа принципите не само под формата на скици, a и в личния си живот - определяйки и преследвайки три важни цели, които оформят и осветляват моя житейски път:

 1. ДА ИЗСЛЕДВАМ – да достигна отвъд това, което познавам и зная днес, и никога да не спирам да се усъвършенствам духовно, интелектуално и физически. 

 2. ДА ОСЪЩЕСТВЯВАМ – да подхранвам нови преживявания, като да пътувам до нови и непознати дестинации, да създавам нови възможности, да поемам нови и непознати посоки, да изпитвам уменията си, да практикувам това, което съм научил, и да правя себе си и хората около мен по-щастливи, по-добри и удовлетворени. 

3. ДА ВЪЗСТАНОВЯВАМ – да изпитам най-висшите състояния на любов към моите дух, тяло и душа, към семейството ми, към приятелите и заобикалящата ме среда. Съответно да отделям време за психическата, физическата и интелектуалната си подготовка, да бъда отдаден изцяло, когато семейството ми има нуждa от мен, както и да споделям страхотни моменти с най-скъпите си приятели и близки сътрудници.  

 

Това са моите ръководни принципи, в които търся вдъхновение и които са моите пътеводители за един забавен, oпростен и освободен начин на живот. Ако желаете, не се колебайте да се свържете с мен. Приветствам ви.

Lachezar@studionovo.bg или на телефон +359884942298.


Каня ви да видите и работата ми в сферата на продуктовия дизайн и някой от световните бестселъри в различните категории на www.lachtsvetanov.comЕкипът 2512

Калоян Ангелов

Управляващ партньор

Калоян е с нюх към добрата възможност за реализация. В началото на 90-те яхва гребена на вълната в популяризирането на новаторските дигитални комуникационни устройства. Заедно с това завършва PR & Advertising. Решава да потърси нови върхове за покоряване извън България и се установява в Бостън, където учи в UMASS. След дипломирането си ръководи проекти в сферата на недвижимото имущество и развива уменията си да управлява сложни и непознати дисциплини и хора с разнообразни културни ценности. По време на едно от пътуванията си из по-южните щати се запознава с Лъчезар. През 2009 се завръща в България, а през 2010 става един от основателите на Студио Ново.Как ще опишеш себе си с три думи? 

Адаптивно целеусремен, умел комуникатор с любов към числата

Кои са най-важните етапи от професионалния ти път преди Студио Ново и кое е най-ценното, което си научил по този път? 

Срещата с неволята да предлагам висок клас работни столове по време на кризата от 2008. Най-важното е да застанеш зад ясни ценности и да можеш да вдъхновиш хората да повярват в стойността, а не в цената. 

С какво не би направил компромис?

В личния си избор с качеството. В бизнеса - с очакванията.

Как би описал с три думи работата си?

Управление на потоци. 

Кое е онова, което ти носи особено удовлетворение? 

Добре свършената колективна работа с партньори и клиенти.

Как си представяш успешния ден? А щастливия ден? 

Успешният ден завършва със сключена сделка и щастлив клиент. Щастливият ден е когато един неосъзнат клиент се превърне в осъзнат такъв. 

С какво би искал хората да свързват Студио Ново?

С интериорни решения, които осигуряват динамична и здравословна среда, в която хората творят, създават нови интелектуални мрежи и култура на работа и осигуряват стремглав разтеж на бизнеса. 

Можете да се свържете с мен на kaloyan@studionovo.bg

Екипът 2513

Димитър Златев

Търговски директор

Митко свързва хора от различни светове и браншове и е безкрайно мотивиран и отдаден на дългосрочните добри взаимоотношения. Той  винаги казва "Да. Може.", както всички велики търговци. Случайно натъкнал се на мебелния бизнес, след кратък престой в сладкия (буквално) бизнес с така наречените "натурални" сокове, вече повече от 25 години е във вихъра и елита на българския мебелен пазар. Преди 2011 година, когато се присъединява към екипа на Студио Ново, е директор продажби за ORT - най-голямата тогава българска компания, производител на мебели и работни решения ("от ПДЧ", както той обича да пояснява).

Случайната среща през 2008 година с временно завърналия се в София Лъчезар го оставя озадачен как това на вид интелигентно младо момче, може да се осмели да предлага ергономични столове и работни аксесоари от американската компания Humanscale на митични цени. През 2010 година скоро установилият се в София Калоян също му представя Humanscale и затвърждава мнението на опитния столичен търговец, че налудничавите са поне двама. Явно е, че Америка е виновна. През 2011 година Митко се предава на американската вълна и поема ролята на главен "лекар" на нуждаещите се от добра офис среда, предлагайки отлична грижа и подбор на работни решения. Всичко останало е просто история.

Димитър е сърцат, позитивен и доста напорист, когато ситуацията го изисква. Обича да прекарва много от времето си в търсене на свобода и пространство, които понякога намира в геймърското си хоби.

Можете да се свържете с мен на d.zlatev@studionovo.bg

Екипът 2514

Ивелина Терзова

Старши дизайнер

През 2001 година  се дипломирах като магистър инженер “Промишлено и гражданско строителство” във ВИАС (сега УАСГ). И въпреки безпогрешния конструктивен усет,  който този университет създава, се насочих към съчетаването на познанията за сградите с хобито ми от дете  - графиката.  Така бързо се озовах в дебрите на жилищните интериори и започнах работа като дизайнер в малка българска фирма. 

След година и половина школовка станах част от екипа на  небезизвестния  за времето си български производител Визател, където работех по проекти, свързани с хотелиерския бизнес и по-високият клас обзавеждане.

През 2003 година, вече в ОРТ, фокусът ми се премести върху изграждането на офис пространствата. Работата за тази компания ми даде поглед върху еволюцията на българския  бизнес в нелеките преходни години до 2010-та, когато станах част от екипа на  Студио Ново

Да си част от Студио Ново e  като да си един от петте елемента, изграждащи перфектна връзка помежду си на принципа на хармонията на равновесните сили. Типовете проекти, по които работим, и клиенти, които обслужваме, варират в много широки граници, но крайната цел винаги е създаване на по-благоприятна работна среда.  

Вдъхновение и провокация черпя от преходите в планината, изучаването на символиката на полускъпоценните камъни и изкуството.  

Екипът 2515

Николай Тодоров

Дизайнер